top of page
Search

Foundations That Work!


Näinä aurinkoisina pääsiäisen vapaapäivinä istahdin kauneuspöydälleni miettimään seuraavan kiinnostavan blogipostauksen aihetta. Selaillessani läpi meikkivoidekokoelmaani oivalsin, että minulla on selkeästi ne tietyt meikkivoiteet, joista en ikinä luopuisi eli tämä postaus kertoo tähänastisista lempimeikkivoiteistani.

Vaadin meikkivoiteen ominaisuuksilta seuraavaa: tuotteen tulee olla peittävä, ei ihoa liikaa kuivattava, luonnollinen sekä pitkäkestoinen. Yllä olevassa kuvassa on viisi meikkivoidetta, jotka mielestäni täyttävät nämä kriteerit riittävän hyvin ja mikäli et ole löytänyt "sitä oikeaa", niin suosittelen vilkaisemaan näiden tuotteiden arviot lävitse.

Ranking:

1. Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer

2. Dior Forever

3. Too Faced Born This Way

4. We Care Icon Expert Matte

5. Essence Camouflage 2 in 1 Make-up & Concealer

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer meikkivoide sävyssä 6.5 Buttermilk on jo yli vuoden ajan pitänyt meikkivoiteiden kärkisijaa. Näistä esittelemistäni meikkivoiteista tämä on se kaikista peittävin, sillä tuotetta ei tarvitse paljonkaan laittaa saadakseen peittävän lopputuloksen, koska meikkivoiteen koostumus on todella pigmenttistä. Tuotettahan mainostetaan nimensä mukaisesti olevan 2 in 1-tuote eli siinä on samassa meikki- ja peitevoide. Mielestäni tämä kyllä ajaa asiansa peitevoiteestakin, sillä tuote on riittävän peittävää itsessään. Kuitenkin pidän kasvojen korostamisesta ja varjostamisesta niin paljon, että käytän tuotetta vain sen mitä siveltimeen jää silmänympärysihoalueelleni ja peitän aina (meikkivoiteesta riippumatta) silmänaluseni vaaleammalla peitevoiteella meikkivoiteen levityksen jälkeen.

Tuote näyttää valmiina levitettynä kasvoilla hyvin luonnolliselta ja hehkuvalta. Esittelemistäni meikkivoiteista tässä on se kaikista hehkuvin lopputulos, jota pidän hyvin imartelevana. Meikkivoide on mielestäni pitkäkestoinen, mutta en ole vielä valitettavasti kohdannut sellaiseen tuotteeseen, joka kestäisi kasvoillani koko 8-tuntisen työpäivän moitteettomana. Luulenpa että kasvojeni rasvaisuudellakin on oma valitettava tekijänsä tähän seikkaan. Sävyjä tällä meikkivoiteella on mukava määrä, mutta erittäin vaaleat sävyt tovat kortilla, joten suosittelen tuotteen ostamista liikkeestä, jotta voit paikan päällä valita valikoimasta itsellesi parhaiten sopivan sävyn.

Dior Forever meikkivoide on kertakaikkiaan aivan ihana ja se kiriikin ylpeästi hopeasijalle listallani. Selkeästi tässä on mainitsemiini meikkivoiteisiin verrattuna eniten eroavaisuutta, sillä lopputulos on hyvinkin mattamainen ja tuotetta levittäessä sen koostumus on ennemminkin nestemäinen kuin voidemainen. En kuitenkaan suosittelisi tätä tuotetta herkkäihoisille, sillä parfyymin haju meikkivoiteessa on niin vahva, että se voi aiheuttaa herkälle iholle epäpuhtauksia.

Mikäli tuote kuitenkin kiinnostaa sinua todella paljon, suosittelen aluksi testerin eli näytteen pyytämistä esimerkiksi Sokokselta tai Kicksiltä, jossa tuotetta myydään. Mielestäni parfyymin haju katoaa noin puoli tuntia levityksen jälkeen, jolloin en enää kiinnitä huomiota tuoksuun.Kestävyys on tässä meikkivoiteessa mielestäni paras kaikista näistä tuotteista. Levittäessä meikkivoide on hyvin nestemäinen, mutta lopputulos on hyvin mattamainen ja tasoittunut. Vinkkinä suosittelen levittämään tuotteen kasvoille yksi alue kerrallaan, jotta se ei ehdi kuivua liikaa kesken levityksen.

Melkoisen uusi hankinta meikkivoiteissani on Too Faced Born This Way meikkivoide sävyssä Vanilla. Jälleen se suurin syy miksi rakastan tätä meikkivoidetta niin paljon, on sen luoma lopputulos iholleni, mikä on hyvin luonnollinen. Tämä ei ole kuitenkaan niin peittävä kuin esimerkiksi We Care Iconin tai Clinique meikkivoiteet, mutta kerrostamalla lopputuloksesta saa helposti yhtä peittävän.

Sävyvalikoima tässä meikkivoiteessa on hyvin laaja, josta se saa paljon plussaa. Meikkivoide sisältää muun muassa kookosvettä ja hyaluronihappoa, jotka ovat ihon tehokosteuttajia, joten uskallan myös suositella tuotteen testaamista myös niille, jotka omaavat erittäin kuivan ihon.

Todellinen halvempien meikkibrändien helmi on We Care Icon Expert Matte meikkivoide, nimittäin normaalihintaisenakin hintaa tuotteelle jäävain 8,50e. Käytän tuotetta sävyssä 2 ja sävyjä tästä ei ole valitettavasti kovin montaa olemassa. Tuote on riittävän peittävää ja antaa kasvoille mielestäni ennemminkin hieman luonnollisesti hehkuvan kuin nimensä mukaisesti mattapintaisen lopputuloksen.

Meikkivoide pysyy hyvin kasvoilla koko päivän ja levittyy todella nopeasti ja helposti. Olenkin käyttänyt tätä tuotetta lähes aina ainoastaan arkimeikkiäni varten, sillä siihen tämä on mielestäni kuin tehty helppoutensa vuoksi.

Viimeisinpänä oivana meikkivoiteena haluan mainita Essence Camouflage 2 in 1 Make-up & Concealer meikkivoiteen. Tuotteen mainostetaan olevan hyvin peittävä, luonnollinen ja pitkäkestoinen. Peittävyys tässä tuotteessa on todella hyvä ja sen kestävyydestäkään ei ole pahaa sanottavaa. Kuitenkaan en pidä tätä niin peittävänä kuin Cliniquen meikkivoidetta, mutta en tarvitse tätäkään käyttäessä meikkivoiteen lisäksi peitevoidetta epäpuhtauksien peittämiseen.

Lopputulos on hyvin luonnollinen ja vähän hehkuva ja hintakin jää alle viiteen euroon eli tämä on kaikista näistä meikkivoiteista se halvin vaihtoehto. Sävyvalikoima tuotteessa on melko suppea, joten juuri itselleen sopivan sävyn saaminen voi olla haastavaa.

Vinkit täydelliseen meikkipohjaan: Suosin kaikkien meikkivoiteiden levittämiseen aina kabukimaista meikkivoidesivellintä. Käytän esimerkiksi Real Techniques buffing brush- ja Sigma F80 siveltimiä. Jos sinua vaivaa punertavat epäpuhtaudet etkä tunnu saavan niitä piiloon, suosittelen käyttämään vihreää peitevoidemaista korjausväriä. Esimerkiksi Nyx:llä on hyvä korjaava vihreä peiteväri! Mikäli korjaava korjausväri ja meikkivoide eivät riitä, niin lopuksi voit vielä laittaa pitkäkestoista peitevoidetta epäpuhtauskohtiin. Tähän tarkoitukseen suosin MAC:n peitevoidetta.

Mikä on sinun luottomeikkivoiteesi? Oikein rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page