top of page
Search

My Current Skincare Routine & Tips


Tässä postauksessa aiheena on ihonhoitorutiinini ja kerron teille mitä tuotteita käytän arvostelujen kera. Etenkin nyt talven kovien pakkasten aikaan on ihonhoito useille hyvin haastavaa, sillä iho hilseilee ja on kireä pakkasen kuivuudesta johtuen. Kärsin vielä muutama vuosi taakse päin hyvin kuivasta ja hilseilevästä ihosta. Tällä hetkellä ihoni on suhteellisen hyvässä kunnossa, sillä välillä kun ihoni on hieman kuivan tuntuinen, saan oikeanlaisella kuorinnalla ja kosteuttavalla naamiolla sen taas voimaan paremmin.

Aamuisin pesen kasvoni lähes aina pelkällä vedellä ja kasvovedellä, sillä aikani on hyvin kortilla ja en tunne tarvitsevani erikseen ihon puhdistusta kasvojenpuhdistustuotteella. Toki silloin tällöin aamulla ja etenkin viikonloppuisin tuntuu siltä, että iho ei voi kovin hyvin esimerkiksi yöllisestä juhlinnasta johtuen ja tällöin puhdistan kasvot perusteellisesti kuorimalla kasvot. Meikin ja ihon puhdistukseen käytän iltaisin suihkussa L300 Fresh Hydration Cleansing Geliä. Tuote levitetään kostealle iholle ja huuhdellaan pois. Tällä saan hyvin kaiken muun paitsi vedenkestävän ripsarin pois, jonka poistamista varten käyttämäni tuotteen esittelen myös teille.

Kuorin ihoani 1-3 kertaa viikossa ihon puhdistuksen jälkeen ja olen suosinut siihen Lushin Ocean Salt Face and Body Scrubia. Tuotteessa merisuola kuorii ihoa samalla limetin syväpuhdistaen sitä. Kuorinta jättää ihon pehmeäksi huuhtelun jälkeen avokadon ja kookoksen ansiosta. Lushin tuotteet ovat vegetaarisia, jonka vuoksi koen heidän tuotteiden sopivan mainiosti aiemmin niin herkälle iholleni. Koen tuotteen kuorivan tehokkaasti, mutta samalla se ei ole ankara iholle, joten suosittelen herkkäihoisten testaamaan kyseistä kuorintaa ja Lushin liikkeissähän voi testata heidän tuotteitaan paikan päällä. Ihon kuorinta on tärkeää, sillä se poistaa kuolleet ihosolut kasvoilta, mikä tekee ihoista tasaisemman näköisen ja se saa myös ihonhoitotuotteet imeytymään paremmin.

Aiemmin puhuinkin vedenkestävän ripsivärin poistamisesta ja siihen ehdottomasti ykköstuote on ollut peruskouluajoiltani asti L'oreal Paris Eye & Lip Make-Up Remover. Hinta tuotteessa jää alle kymmeneen euroon, joten siitä se saa myös paljon tuottaa. Nimensä mukaisesti tällä saa todella hyvin poistettua nestemäisen huulipunankin!

Makeup wipesien eli meikinpoistoliinojen ykkössijaa on jo useamman vuoden ajan pitänyt luottokumppanini Lidlistä: Cien Refreshing Facial Wipes. Moni tuttavanikin näitä käyttää ja syystäkin. Olen testannut niin monet Suomen kauppojen meikinpoistoliinat läpi ja aina olen päätynyt ostamaan näitä uudestaan, kun olen saanut testiin ostamani huonommat liinat loppumaan. Nykyään ostankin näitä aina kaksi kappaletta.

Kasvoveden käyttö kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniin, sillä se puhdistaa viimeiset liat kasvoilta, tasoittaa ihon pH-arvoa sekä kosteuttaa pitkävaikutteisesti. Olen lukenut muutamaan otteeseen artikkeleita, joissa on kerrottu ainoastaan kasvoveden käytön riittävän ei rasvoittuvan ihon puhdistamiseen. Kasvovetenä olen käyttänyt luonnonkosmetiikkamerkin Madara Balancing Toneria. Se sopii normaalille ja sekaiholle eikä jätä ihoani kiristävän tuntuiseksi. Koitan parhaani mukaan välttää tuotteiden käyttöä, jotka kiristävät ihoani, sillä silloin tunnen fyysisesti kuinka rypyt syntyvät kasvoille siitä johtuen haha.

Käytetyin päivävoiteeni on ollut viime kuukausina The Body Shopin Sea Weed Oil-Control Gel Cream seka- ja rasvoittuvalle iholle. Arkisin en suosi liian kosteuttavien päivävoiteiden käyttöä, sillä en halua että ihoni rasvoittuu liikaa päivän mittaan. Vaihtelen päivävoidetta ihoni kunnosta riippuen jopa päivittäin, jotta kasvoni saavat oikeanlaista hoitoa. Tämä tuote imeytyy nopeasti iholle ja on geelimäinen. Suosin geelimäisten päivävoiteiden käyttöä, sillä ne eivät tuki ihohuokosia eli vaikka tuote sopii rasvoittuvalle iholle, tarjoaa se omalle iholleni yleensä riittävän kosteutuksen tukkimatta ihohuokosia.

Silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa aikaisin, jotta se ennaltaehkäisisi mahdollisimman paljon ryppyjen muodostumista silmänympärysihon alueelle. Rakastan kaikista eniten silmänympärysvoiteita, jotka levitetään metallikuulan avulla. Kuula on ihanan viilentävä ja se myös auttaa turvotuksen lieventämiseen. The Body Shpin Drops of Youth -sarjan silmäympärysvoide on toiminut omiin tarpeisiini mainiosti. Se kosteuttaa hyvin ja imeytyy nopeasti. Oma silmänympärysihoni ei ole kuiva, turvonnut tai kovin ryppyinen, mutta tummuutta silmän alusissani on ollut aina. Onneksi color correcting-meikkituotteilla saan tummat silmänaluseni nopeasti piiloon.

Seerumit ovat ihonhoidossa heikkouteni, sillä mielestäni ne ovat parhaimpia kasvojen tehokosteuttajia sekä täsmähoitotuotteita. Lempiseerumi ihon kosteutukseen on jojobaöljy Aqua Oleum merkiltä. Seerumi on todella edullinen ja ostin tämän Helsingin Sokokselta. Jojobaöljy ennaltaehkäisee ihon kuivumista, uudistaa ihoa ja sopii mainiosti epäpuhtaalle iholle, sillä se irrottaa talia. Käytän tätä tuotetta lähes aina iltaisin runsaasti ja jätän yöksi imeytymään kasvoille. Jos ihoni on tosi tosi kuiva, laitan tätä muutaman tipan meikin alle The Body Shopin päivävoiteen sijasta.

Mossa Vitamin Cocktail seerumissa on monta hyvää vaikutusta kasvoille: Se sisältää kymmentä eri kasvoöljyä! Kun The Body Shopin tuote on liian kuiva ja jojobaöljy liian tuhti, laitan tätä muutaman tipan kasvoille ennen meikkaamista. Niin kuin jojobaöljyä, käytän tätäkin tuotetta iltaisin samalla tavoin.

Olen nuoresta asti kärsinyt aknesta, mutta nyt vanhemmalla iällä saan pidettyä sen kohtuullisen hyvin kurissa. Lähes aina kuitenkin ajasta minulla on muutama isompi epäpuhtaus kasvoissa. Niiden nopeaan selättämiseen käytän tällä hetkellä The Ordinary Salicylic Acid liuosta, joka on puhdasta BHA-happoa eli salisyylihappoa, jonka on todettu syväpuhdistavan epäpuhtauksia ja tehostavan ihon uusiutumisprosessia.

Too Cool for School Egg Mellow Cream on toinen varsinainen all-in-one tuote nimittäin tässä on seerumi, pohjustusvoide (primer), silmävoide, kaulavoide sekä yönaamio samassa eli periaatteessa voit käyttää tuotetta miten tahansa näistä vaihtoehdoista. Olen suosinut eniten tämän tuotteen levittämistä kasvoille joko yönaamiona tai päivävoiteena, jolloin en levitä myöskään pohjustusvoidetta. Sain voiteen alun perin näytteenä Ruotsin Sephorasta ja huomasin sitä käytettyäni ihoni ulkonäössä muutosta parempaan suuntaan, jonka vuoksi tilasin tämän tuotteen Cult Beautylta. Tuote on vähän hintavampi, mutta mielestäni hintansa arvoinen.

Mainiota viikonlopun jatkoa ja jaksamista talvipakkasten kuivattaman ihon selättämiseen!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page